Počet položek: 0 0,- Kč
Antikvariát Olomouc s.r.o. Sladkovského 659/40

Šlajerová - Palestinská církev dnes - Politická a teologická problematika (2009)

Mervart Červený Kostelec 2009, edice Dědictví křesťanského Východu, 289 stran, výborný stav. (X1589)

kliknutím zvětšíte
Šlajerová - Palestinská církev dnes - Politická a teologická problematika (2009)
Šlajerová - Palestinská církev dnes - Politická a teologická problematika (2009)Šlajerová - Palestinská církev dnes - Politická a teologická problematika (2009)Šlajerová - Palestinská církev dnes - Politická a teologická problematika (2009)Šlajerová - Palestinská církev dnes - Politická a teologická problematika (2009)
ks
Přidat do oblíbených
Cena : 220,- Kč
Sklad:1 ks
Palestinští křesťané jsou původními a přímými dědici nejstarší církve světa, církve Svaté země. Jak se tito křesťané vypořádali s politicky komplikovaným 20. stoletím, tedy především se vznikem státu Izrael, ale i s rozpadem Osmanské říše a s britskou mandátní správou? Proč a jak došlo k politizaci a národnímu uvědomění palestinských církví? Je v církvích Svaté země politický konflikt reflektován teologicky? A jak se vypořádávají palestinští teologové s užitím Starého zákona k politickým nárokům?
To je pouze několik otázek, na něž hledá předkládaná práce odpověď. Zároveň si klade otázku, jaký je postoj palestinských křesťanů Jeruzaléma a Západního břehu a jejich církví k tématu okupace a izraelsko-palestinskému konfliktu. Jako úvod do problematiky představuje regionální a historický kontext současného politického a teologického vývoje blízkovýchodních křesťanů a jejich církví na území tzv. Velké Sýrie (Sýrie, Libanon, Jordánsko).
 

 

Potřebujete poradit ? Šlajerová - Palestinská církev dnes - Politická a teologická problematika (2009)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace