Počet položek: 0 0,- Kč
. Antikvariát Olomouc Holice, Sladkovského 656/38

Kuchař - Deset velkých stěn (1963)

Sportovní a turistické nakl. Praha 1963, 1. vydání 171 stran,+ 32 stran fotografické přílohy, velmi dobrý stav, částečné opotřebení papírového přebalu. (X2020)

kliknutím zvětšíte
Kuchař - Deset velkých stěn (1963)
Kuchař - Deset velkých stěn (1963)Kuchař - Deset velkých stěn (1963)Kuchař - Deset velkých stěn (1963)Kuchař - Deset velkých stěn (1963)Kuchař - Deset velkých stěn (1963)Kuchař - Deset velkých stěn (1963)Kuchař - Deset velkých stěn (1963)Kuchař - Deset velkých stěn (1963)
ks
Cena : 190,- Kč

Radovan Kuchař, nejznámější a nejúspěšnější československý horolezec 50. a 60. let, byl prvním, komu se z „nealpského" Československa podařilo přelézt vyhlášené alpské stěny jako jsou severní stěna Eigeru a Matterhornu, západní stěna Petit Dru či Walkerův pilíř na Grandess Jorasses. Také jeho prvovýstupy na Kavkaze byly vyjímečné a ve své době představovaly milníky. Svou roli sehrál i v tehdy začínajícím československém výškovém horolezectví, jako člen I. československé expedice do Hindúkuše podnikl prvovýstupy na šestitisícové vrcholy Uparisina a Koh-e-Herad. Všechny své zážitky z nejtěžších výstupů přenesl neopakovatelným způsobem na papír a tak se jeho kniha Deset velkých stěn stala doslova kultovní záležitostí, která po svém vydání v roce 1963 ovlivnila v Československu nejednoho horolezce. Radan Kuchař byl v anketě Českého horolezeckého svazu vyhlášen Horolezcem století.

Potřebujete poradit ? Kuchař - Deset velkých stěn (1963)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace