Profi Press 2013, kol. autorů, 1. vydání, 160 stran, fotografie, ilustrace, výborný stav. (X2342)
Cena : | 450,- Kč |
Sklad: | 1 ks |
V ČR brambory neztrácejí svůj význam jako potravina a surovina, i když zajištění potřebného množství produkce pro vlastní potřebu se již neobejde bez relativně vysokého dovozu brambor ve slupce i výrobcích. To platí i přes skutečnost, že naše výrobní podmínky umožňují minimálně zajistit soběstačnost ve výrobě brambor. Současné ekonomické možnosti našeho zemědělství směřují však k podpoře jiných plodin (řepka, kukuřice, pšenice, ječmen), u kterých jsou zaručeny relativně nízké náklady na produkci, nevyžadují příliš lidské práce a jsou přesto rentabilní. I proto je relativně významná část produkce konzumních brambor v ČR zajištěna u drobných pěstitelů. Tato publikace shrnuje nejnovější poznatky týkající se produkce, užití a ekonomiky výroby brambor. Jednotlivé kapitoly uvádějí pohled do historie a vývoje celosvětového bramborářství, šlechtění, pěstitelské technologie a techniky pro pěstování, sklizně a posklizňového zpracování, skladování a tržní úpravy brambor až k ekonomice odbytu a prodeje brambor.