Počet položek: 0 0,- Kč
Antikvariát Olomouc s.r.o. Sladkovského 659/40

Holešová - Typická Allenova persona a její stěžejní rysy (2013)

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě 2013, 1. vydání, 196 stran, brožovaná, výborný stav. (X3459)

kliknutím zvětšíte
Holešová - Typická Allenova persona a její stěžejní rysy (2013)
Holešová - Typická Allenova persona a její stěžejní rysy (2013)Holešová - Typická Allenova persona a její stěžejní rysy (2013)
ks
Přidat do oblíbených
Cena : 180,- Kč
Sklad:1 ks

Kniha se zabývá typickou personou, která se již od šedesátých let 20. století objevuje v díle amerického komika, herce, režiséra, spisovatele a dramatika Woodyho Allena. Tato kniha představuje okolnosti, jež Woodyho Allena formovaly, jednotlivé žánry jeho tvorby i filmové a literární vlivy, které na něj působily. Pozornost je věnována také roli židovského humoru a tradičním postavení nešiků a smolařů. Hlavní část práce se zabývá stěžejními rysy Allenovy persony a otázkami, na něž protagonisté děl tohoto autora stále znovu hledají odpovědi. Allenova typická persona je prezentována jako židovský muž středního věku, který zasvětil život hledání ideální ženy a lásky a snaží se především prostřednictvím svých milostných vztahů a umělecké tvorby čelit strachu z vlastní smrtelnosti. Typický protagonista Allenových děl se také pokouší vyrovnat se svým židovským původem a řeší svůj mnohdy složitý vztah k Bohu. Dalšími z typických rysů Allenovy persony jsou její odpor k přehnanému či falešnému intelektuálství a potřeba uniknout před realitou všedního dne do alternativního světa snů a představ. V neposlední řadě je protagonista Allenových děl definován jako smolař, který bojuje s nástrahami života a problémy si mnohdy způsobuje sám svým chováním a myšlením. 

Potřebujete poradit ? Holešová - Typická Allenova persona a její stěžejní rysy (2013)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace