Počet položek: 0 0,- Kč
Antikvariát Olomouc s.r.o. Sladkovského 659/40

Kovpak - Pochod partyzánů - Od Putivlu do Karpat (1951)

Naše vojsko, Praha 1951, 1. vydání, 159 stran + fotografická příloha, dobrý stav. (X3400)

kliknutím zvětšíte
Kovpak - Pochod partyzánů - Od Putivlu do Karpat (1951)
Kovpak - Pochod partyzánů - Od Putivlu do Karpat (1951)Kovpak - Pochod partyzánů - Od Putivlu do Karpat (1951)Kovpak - Pochod partyzánů - Od Putivlu do Karpat (1951)Kovpak - Pochod partyzánů - Od Putivlu do Karpat (1951)
ks
Přidat do oblíbených
Cena : 60,- Kč
Sklad:1 ks

Vzpomínky potomka zaporožských kozáků, muže, kt. v první svět. válce bojoval jako prostý voják na jihozáp. frontě, zúčastnil se brusilovského průlomu, v občan. válce se stal velitelem, táhl s Parchomenkem a sloužil v Čapajevově divisi, dnes generálmajora Sovět. armády a dvojnásobného hrdiny Sovět. svazu, delegáta Nejvyššího sovětu S. A. Kovpaka, na jeho účast ve Velké vlastenecké válce. Hned po jejím vypuknutí organisoval v Spadčanském lese nad Putivlem partyzánský oddíl. Odtud podnikl na přímý rozkaz Stalinův v říjnu 1942 velký výpad na pravý břeh Dněpru až k Sarnám a Linsku. V červnu 1943, po Staligradské bitvě pochodovaly Kovpakovy oddíly přes celou Ukrajinu do Karpat a ničily naftová pole u Drogobyče. Kniha vypráví o taktice a zkušenostech partyzán. boje, o životě partyzánů. Zvláště zdůrazňuje morální vyspělost sovět. lidu, který, i když byl nucen pálit a ničit, činil tak proto, aby mohl brzo, po vyhnání nacist. útočníka, všecky své síly upřít na mírové budování. - Připojeny dokumentární fotografie.

Potřebujete poradit ? Kovpak - Pochod partyzánů - Od Putivlu do Karpat (1951)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace