Počet položek: 0 0,- Kč
Antikvariát Olomouc s.r.o. Sladkovského 659/40

Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)

Víkend 2017, 167 stran, fotografie, výborný stav. (X2212)

kliknutím zvětšíte
Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)
Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)
ks
Přidat do oblíbených
Cena : 300,- Kč
Sklad:1 ks

Jako velitel tanku Tiger se ocital v ohnisku nejtěžších bojů. Na Kavkazu, na ruské frontě Sever, během operace Citadela, v kotli Čerkasy a mnoha dalších bitvách, ve kterých se rozhodovala válka, býval nasazený jako poslední záchrana a se svou jednotkou často vzdoroval několikanásobné přesile protivníka. Protože se často dostával do rozporu s rozkazy velení, byla mu odepřena zasloužená vyznamenání: přestože byl svými veliteli několikrát navržen na Rytířský kříž, nikdy jej nezískal. Ať už v bitvě stál kdekoliv, kolem něj neprojel žádný nepřátelský tank. V dubnu 1945, jen několik dní před koncem války, Kurt Knispel nalezl smrt v tanku Tiger. S více než 160 zničenými tanky se Kurt Knispel stal jedničkou mezi tankisty, a přesto se o něm ví tak málo. Zásluhou pracovníků Moravského zemského muzea se podařilo nově zmapovat poslední dny jeho života. Nalezení hrobu a exhumace ostatků Kurta Knispela objasnilo skutečnou příčinu jeho smrti. Pozdější nečekané setkání posledního žijícího člena osádky tanku s Vlastimilem Schildbergerem z Moravského zemského muzea přineslo nové nerozporovatelné skutečnosti nejen o posledním boji Kurta Knispela, ale i o osádce jeho tanku.

Potřebujete poradit ? Kurowski - Kurt Knispel - Nejúspěšnější tankový střelec 2. světové války (2017)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace