Počet položek: 0 0,- Kč
Antikvariát Olomouc s.r.o. Sladkovského 659/40

Zrada aneb Krize v katolické církvi (2004)

BB/art 2004, 1. české vydání, 292 stran, velmi dobrý stav. (X2056)

kliknutím zvětšíte
Zrada aneb Krize v katolické církvi (2004)
Zrada aneb Krize v katolické církvi (2004)Zrada aneb Krize v katolické církvi (2004)Zrada aneb Krize v katolické církvi (2004)Zrada aneb Krize v katolické církvi (2004)
ks
Přidat do oblíbených
Cena : 90,- Kč
Sklad:1 ks

Stovky dětí se za několik posledních desetiletí staly oběťmi sexuálního zneužívání, jemuž je vystavili kněží či jiní činitelé katolické diecéze v Bostonu. Skandál vyšel najevo v lednu 2002, kdy o něm jako první informoval americký list Boston Globe. Ten zveřejnil zprávu o pedofilním knězi Johnu Geoghanovi - dlouholetém chráněnci bostonské arcidiecéze, a vyvolal tím v katolické církvi okamžitě skandál. Největší šok přineslo zejména zjištění, že o tom vysocí církevní představitelé věděli, a nejenže tomu nezabránili - ještě pedofilní kněze kryli. Mezi 25 obviněnými jsou i duchovní, kteří se v Bostonu těšili maximální důvěře. Když totiž byli kněží obviněni, církevní představitelé je tiše přesunuli do nových farností. S oběťmi přitom zacházeli s pohrdáním a chladnou lhostejností. Církev tajně vyplatila 1,3 miliardy dolarů, aby oběti přiměla mlčet. Investigaticní tým deníku Boston Globe tyto dlouho utajované události, které šokovaly a rozhořčily miliony lidí, v této knize podrobně a dramaticky líčí a zároveň přináší nové, dosud nezveřejněné podrobnosti. Kniha ukazuje jak a kde našli pedofilní kněží útočiště, kdo všechno o problému věděl a přesto neudělal nic, aby to zarazil, zabývá se rovněž podstatou sexuálního zneužívání a otázkou, zda je v kněžském stavu nepřiměřeně vysoký počet těch, kteří takové zlo páchají - a pokud ano, proč je tomu tak.

Potřebujete poradit ? Zrada aneb Krize v katolické církvi (2004)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace